Hari Merdeka!
Door: Inge
Blijf op de hoogte en volg Inge
01 September 2007 | Maleisië, Kuala Lumpur
De avond van 30 augustus stelde eigenlijk niet zo heel veel voor. Het was wel overal heel erg druk in de stad en overal was getoeter en geschreeuw. Er reden wat scooters met vlaggen rond en om 00.00 uur was er vuurwerk en dat was het eigenlijk.
Maar gisteren, 31 augustus, de officiële dag van de onafhankelijkheid was erg mooi en indrukwekkend.
We gingen 's morgens om 6.15 uur met de
monorail naar het station. Daar hebben we met z´n vieren een taxi besteld
(Sabine, Kelly, Karen en ik). We gingen zo vroeg, omdat er om 8.00 uur een parade zou beginnen in de stad. We gingen richting Putrajaya, want hoorden dat het daar te doen zou zijn. Dus niet.. Toen we na een half uur rijden bijna gearriveerd waren vroeg de taxi-chauffeur wat we hier gingen doen. Wij
zeiden toen, naar de parade. De chauffeur lachen, want de parade was niet in Putrajaya, maar gewoon in Kuala Lumpur. Andere jaren was dit wel altijd zo geweest, maar omdat het nu het 50ste jaar was dus niet. Dus de chauffeur heeft zich toen maar weer omgedraaid. Gelukkig waren we nog op tijd terug. De parade was echt super mooi. Er was muziek, dans, een fanfare, een optocht, helikopters, straaljagers (deden ook allemaal stunts), vliegtuigen en nog veel meer. Het was echt heel indrukwekkend.
Daarna rond 10.00 uur zijn we wat rond gaan lopen en hebben we ff ergens wat gedronken. Daarna zijn we nog naar dat pretpark in het winkelcentrum geweest. De achtbaan was echt vet. Je kon gewoon over de stad kijken en naar de winkels. Dit was wel lachen.
Rond 16.00 uur waren we weer thuis. Omdat we zo vroeg op waren gestaan, waren we erg moe en hebben we dus nog even een dutje gedaan. Om 19.00 uur zijn we weer lekker gaan eten. Dit keer was het weer Indisch; erg lekker!!.
Hierna zijn Sabine en ik lekker buiten bij ons hostel gaan zitten kaarten en drinken (wodka met z’up en appelsap). Rond 22.30 uur zijn we richting het station van de monorail gelopen om Alice hier op te wachten. Daarna zijn we lekker met z’n drietjes naar club ‘Zouk’ geweest. Zouk is een hippe discotheek, waar veel toeristen te vinden zijn (best wel prijzig). Het was er super druk, maar ook super gezellig. DJ Paul van Dijk moest er draaien, dus dat was wel erg vet. Uiteindelijk waren we om 4.00 uur ongeveer thuis. En toen ben ik lekker mijn bedje in gekropen!!
01 September 2007 - 06:07
Mam:
Dus Inge je hebt weer een vette dag gehad. Nog een beetje zat geweest of hebben ze daar niet van die lekkere drankjes als hier in ZAERUM.Liefs Mam, Doei!!! -
01 September 2007 - 06:31
Ellen:
He Inge,
Mooie foto's.
Ik ben blij dat je het zo naar de zin hebt. Ik zei al tegen mam die komt nooit meer terug.(maar doe dat toch maar wel) Veel liefs kusjes Ellen, -
01 September 2007 - 07:45
Lieks:
Ha lieverd,
Sjiek man die foto's! Ziet erg echt vet uit! Heel KL al bijna gezien of niet? Geniet nog maar lekker van je weekend en succes als je met stage moet beginnen!
Kusje -
01 September 2007 - 09:33
Joep:
ha schat! sjieke foto's zeg! haha wel een beetje een blonde actie met die taxi!
ik sta er echt van te kijken dat je indisch hebt gegeten! goed bezig! volgens mij lust je over een tijdje echt alles! geniet nog van je laatste paar dagen vrij! en alvast veel succes met stage!
kus! -
01 September 2007 - 10:43
Pap:
Hallo Inge toch wel vet een achtbaan in het winkelcentrum.
Zou dat wat zijn voor het winkelcentrum in Serum.
Waterpijp roken ziet ook wel ruig uit als ik de foto zie.
Kusjes Pap -
01 September 2007 - 10:52
Ankie:
heej meid!
toch wel handig dat we een mailtje krijgen iedere keer als je er weer wat opgezet hebt.. zo kunnen we al je verhalen goed volgen! :)
die parade ziet er goed uit.. leuk om te zien! en dat winkelcentrum... hoe gaaf! echt vet.. zouden ze hier ook moeten doen, kunnen we voortaan met de achtbaan naar de action toe! :p nou megje, ik hou t kort deze keer! nog een heel fijn weekend.. geniet er van! kus liefs ankie -
01 September 2007 - 12:13
Tammie:
sow inge dat ziet er echt geweldig uit man!! gaat helemaal goed komen daar, je wilt dadelijk nog niet meer naar huis toe ;) -
01 September 2007 - 14:45
Grad:
he inge,
die achtbaan lijkt me ook erg vet! alleen het idee al dat ie gewoon binnen in een winkelcentrum ligt! echt maf zeg! hahaha.....het ziet er allemaal mooi uit op de foto's! is serum eigenlijk toch helemaal niks hiermee vergeleken! hahaha ga je ook nog een dagje chillen en aan het water liggen of heb je nu al al je vrije dagen ingepland:) zo als inge kennende:P hahaha
geniet mar meis! -
01 September 2007 - 18:09
Moniek:
Inge, wat een mooie foto's en al heel veel leuke dingen gedaan daar. Succes met je stage!
Kus Moniek -
02 September 2007 - 14:33
Anet:
Oeps mij reactie op dit bericht staat bij de vorige haha... -
02 September 2007 - 14:53
Luuk:
Woaw, echt jouw reis is echt een goede motivatie voor mij om te sparen haha. Die foto's die doen het 'm echt. Zorg er voor dat wanneer je weer terug bent, je TE veel foto's hebt ;).
Echt leuk om te zien hoe het daar weer in z'n werk gaat (taxi). Volgens mij is in Indonesië de 31ste ook onafhankelijksheidsdag (als dat een woord is). Echt leuk daar hoor :D. Mocht je 'Ayam Goreng Rica Rica' tegenkomen, moet je proberen is echt heerlijk.
Nog veel mooie ervaringen gewenst vanoet de fam. driessen
Groetjes, Luuk -
02 September 2007 - 19:11
Gerrit:
haa inge,
wat un mooie foto's, die vogels en parkietjes zal opa wel mooi vinden, als ie hej is en ik denk dur aan zal ik ze opa wal laote zeen, as ozze neel det dan nog nit hebt gedaon. tog wal chill datse daor ok leuk oet kes gaon, wal minder dat ut best duur is en dat dur bietje fieze mannetjes zien, majaah det hesse hej ok wal he
Groete X Gerrit! -
03 September 2007 - 11:22
Mjan:
Ha wief! Echt te vet zeg, ik stuur je ook een mail!! Met welk idee is de foto met de gele plaatjes geknipt eigenlijk, hehe?? -
03 September 2007 - 13:58
Opa En Oma:
Aan de berichtjes en foto's te zien is het er prachtig.
We krijgen al bijna zin om die kant op te komen. Wat een prachtige vogels kun je er niet een paar voor opa meebrengen? Haha grapje Veel liefs Opa en Oma -
03 September 2007 - 19:38
Steffie:
he inge!!
het ziet er echt geweldig uit al die foto's! je hebt al veel gezien zeg! en het lijkt ook erg gezellig te zijn! geniet er maar lekker van! heel veel plezier en succes met je stage!
liefs -
03 September 2007 - 20:28
Kim Verrijth:
Ha Inge,
Wat un verhale en foto's en eigenlik bisse nog mar f dao...det beloft wet! Eigelik ziet ge dao van alle gemakke vurzeen. Geniet d'r van en succes met jullie stage!
X Kim. -
03 September 2007 - 21:58
Ramona:
Hey meid,
wat een leuke foto`s!!
en wat fijn om te lezen dat je het er goed naar je zin hebt!!
geniet van alles wat je nog op je tripje tegen komt!! succes op je stage!!
veel liefs en een dikke knuffel Ramona -
04 September 2007 - 08:15
Plien:
Ha inge,
Ik heb nog niet alles gelezen, maar dat komt nog wel! In je laatste bericht te lezen kun je daar bij jou lekker uitgaan. Bij zijn alleen een paar kroegjes die bijna allemaal om 11 uur sluiten. En als het langer open is, dan zijn er nog maar 3 mensen ofzo. Dat is wel echt jammer hier. Maar ik ben nu wel 'afgekickt' van de alcohol, dus dat wordt nog wennen als ik thuis ben!!
Super veel plezier nog!!
Ik ga nu ff je foto's bekijken. (duurt ff want internet is ontzettend langzaam!!
Dikke kus -
05 September 2007 - 08:20
Hanneke:
Haa inge!
Super om al die leuke verhalen te lezen, volgens mij maak je iedereen hier jaloers!
Heeeel veel succes met je stage! Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat wel goed gaat komen!
kusje han -
05 September 2007 - 09:54
Freek:
Dag meid,
Zo kijk je een paar dagen niet en meteen word je overspoelt met mooie verhalen en nog mooiere foto's! Mij lijkt het echt prachtig daar! Geniet er vol van en ben alweer benieuwd naar je volgende stukje! xx Freek