Batu Caves - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Inge Groenewegen - WaarBenJij.nu Batu Caves - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Inge Groenewegen - WaarBenJij.nu

Batu Caves

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

30 Augustus 2007 | Maleisië, Kuala Lumpur

Ha mupkes,

Gisteren zijn we om 9.00 uur met de monorail richting de Petronas Twin Towers gegaan. Dit zijn de op een na grootste torens van de wereld met een hoogte van 452 meter.
Hier hebben we tickets gereserveerd, zodat we ´s middags de toren in konden om vanaf hier prachtige foto´s te kunnen maken.
In de tussentijd zijn we naar aquaria geweest. Hier hadden ze heel veel verschillende vissen, haaien, schildpadden, enz. Het was leuk om te zien, maar binnen een uurtje waren we al weer klaar. Daarna zijn we weer snel naar de Towers gelopen, want onze kaartjes waren gereserveerd voor 12.45 uur. We gingen met een lift naar de 41ste verdieping. Deze verdieping ligt op ongeveer 200 meter hoogte. Op deze verdieping ligt de brug die de beide torens meet elkaar verbindt. De lift was er gewoon al binnen 20 seconden. Echt niet normaal hoe snel. Het uitzicht vanaf de brug was erg mooi.

Toen we thuis waren hebben we ff een uurtje gerelaxed. Daarna hebben we ons even netjes gekleed, om even kennis te gaan maken met ons stagehotel. De eerste indruk was erg goed. We werden bij de receptie doorverwezen naar de Human Resource afdeling. Hier hebben we kennisgemaakt met de HR-manager en met onze Trainee-manager. Ze waren gelukkig allebei erg aardig.

Na de kennismaking zijn Sabine en ik lekker wezen shoppen. We hebben zeker 3 uur lang geshopt. In deze tijd heb ik dan ook wel van alles gekocht. En jullie mogen raden wat dat dan wel niet zal zijn.. hihi!!

Vandaag hebben we eerst ff lekker uitgeslapen en daarna zijn we met de bus naar Batu Caves geweest. Dit zijn de belangrijke grotten voor de Indiërs (Hindoeïsten).
Voordat we in de grot konden kijken, moesten we eerst 272 treden beklimmen. Tussendoor moesten we aapjes ontwijken, die hier ook rondrende. Een aapje probeerde zelfs mijn tas af te pakken. De grot is van binnen erg mooi met veel begroeiing en een mooie lichtinval.
Na het bezichtingen van de grot hebben we hier ergens een hapje gegeten. Het was een soort van pannekoek, iets typisch Indisch. Erg lekker!!

Nu zijn we weer thuis en vanavond gaan we lekker feesten. Morgen, eigenlijk vannacht om 00.00 uur al, wordt in heel Maleisië het 50-jarig onafhankelijkheids bestaan gevierd 'Hari Merdeka' (Maleisië was eerst een Engelse kolonie).
Ook de koningin van Engeland en een van de prinssen van Engeland zullen hierbij aanwezig zijn. Ik ben erg benieuwd naar dit feest, want voor de Maleisiers hier, is het een hele grote gebeurtenis.

Dus ga me nu ff omkleden en zometeen misschien nog ff naar de kapper (hoop dat ze me hier begrijpen, en het goed doen..)

Jullie horen nog wel hoe dat het feest hier is geweest.

Heel veel Liefs Inge

• 30 Augustus 2007 - 10:12

Mam:

Toevallig ik zet de computer aan en jij hebt net je bericht verzonden.
    Volgens mij is het daar wel super mooi als ik dat allemaal hoor.
    Ook fijn dat jullie indruk van het hotel zo goed is,dan is het toch altijd fijner beginnen.
    Ik wens jullie trouwens ook een hele gezellige avond toe,maar dat zal vast wel lukken.
    Liefs mam,

• 30 Augustus 2007 - 10:36

Joep:

ha schat! mooie foto's zeg! Fijn dat de kennismaking met het hotel goed is verlopen! Ik vind het echt leuk om je verhalen te lezen en mee te genieten van je belevenissen! en mooi zo dat je het zo goed naar je zin hebt! geniet er van! ik wens je veel plezier vanavond! en ik spreek je snel weer via skype!! dikke kus

• 30 Augustus 2007 - 10:43

Lies:

haa megje!!
    hmmzzz hopelik lukt het nu een berichie te schrijve, compu heeft er een beetje moeite mee! maar erg leuk om je verhalen te lezen! ik had ook niet anders verwacht dat je al geshopt had! je hebt toch geen hakkenschoenen gekocht daar of wel? hahaa was het eerste wat mij te binnen schoot! maar ook mooie foto's! de kamer ziet er best mooi uit! en ook de bezienswaardigheden zijn echt sjiek!
    ben benieuwd nar het feest van vnvnd! zal het zoiets als koninginnedag of bevrijdingsdag hier zijn? of gans angers? iig veel plezier vnvnd! xx en knoevels van lizet

• 30 Augustus 2007 - 13:04

Nadja:

ha meid,

klinkt goed allemaal!
    fijn dat de eerste indruk goed was. hoop dat t een leuke stage wordt.heb jij dat gegeten op die foto?? KNAP! ik zou t nie doen!!....

xx

• 30 Augustus 2007 - 13:28

Anet:

Hey meiske!

Nou nou, jij eet ook vanalles zeg, dadelijk ga je nog alles lusten ;) (al moet ik eerlijk zijn dat het eten wat op de foto staat er niet echt lkkr uitziet haha)

Super om te horen dat de eerste indruk van het hotel en het team goed en leuk is. Dit is toch wel erg belangrijk!!!

Eens ff raden wat je hebt gekocht:
    mmmmm... schoenen?? haha

Geniet van het feest vnvd!! Niet aan de Gold Strike gaan wah...!! ;-)

Wij hier thuis bij huize pauwels genieten er allemaal van hoe gezellig en leuk je het daar hebt.

Meis geniet er nogmaals heel veel van!!!

Veel liefs en xxx

• 30 Augustus 2007 - 15:14

Grad:

hey inge!
    laat me raden! je hebt...........rokjes met cowboylaarzen gekocht!:) :P hahahaha
    heb je trouwens al onze film nog eens bekeken daar:) haha
    eej feest ze vnvnd!
    xxx

• 30 Augustus 2007 - 19:09

Els Toetje En Li-li:

Goh Inge jij lust sraks alles!!
    veel stapplezier,doei,Els

• 31 Augustus 2007 - 08:27

Mjan:

Hey meis, wat fijn dat alles daar zo goed verloopt en dat de mensen van het hotel aardig zijn, dat is veel waard. Ik denk dat je ook schoenen gekocht hebt en kamerknommeltjes. (ik heb ook nieuwe schoenen, laarzen met een hak, vind je zeker mooi) De stad lijkt me echt machtig groot, nog geen last gehad van hoogtevrees? Je kamertje ziet er trouwens op de foto best groot uit. Veel plezier! Dikke kus!

• 31 Augustus 2007 - 16:41

Femke:

Hejj Inge,
    Wat leuk dat je het daar zo naar je zin hebt. Mooie foto's zeg!! En leuk om al die verhalen te lezen.
    Heel veel plezier en geniet dr van,
    Liefs femke...

• 31 Augustus 2007 - 18:23

Ankie:

heej meid!!
    mijn eerste berichtje op je site!! jeah.. kan eindelijk lezen wat je allemaal meemaakt daar!! geweldig!! ik ben net terug van een heerlijke vakantie.. was echt genieten gewoon, lekker weer!! echt super!! en nu gelijk jou site bekijken en al je berichtjes lezen!!! het begin is al goed zeg.. al veel gezien daar!! kei mooi!! en steeds meer dingen proeven, kip enzo.. dat wordt nog wat met jou!! :) goed bezig meid!! ik heb trouwens ook niet meer gehoord hoe de film was.. echt jammer (nou ja, ook weer niet echt jammer! :p) dat ik op vakantie moest en niet mee kon kijken! maar hoe vond je t??!! en ik zag m'n cadeautje ook al op een van de foto's vluchtig voorbij komen.. hoop dat je er blij mee bent!! meid ik ga je heel snel mailen.. want moet echt weer heel veel bijkletsen.. en anders wordt t berichtje hier op de site zo lang! dus dat ga ik morgen gelijk doen.. nu is t even snel snel.. want heb mn koffer nog niet uitgepakt en wil zometeen alweer naar metieske toe! morgen ga ik er eens goed voor zitten!! maar wilde je berichtjes perse nog even lezen!! echt fijn om te horen dat je het zo goed hebt daar!!! super meid!! tot snel!! dikke kus ankie

• 02 September 2007 - 14:32

Anet:

Ha lieve meid!!

Super om te lezen, hoe vet is dat een achtbaan in een winkelcentrum, maf idee!!!

Uitgaan is daar dus erg geslaagd..?!

Nou meis, geniet er super veel van!!! Geniet nog van je laatste dag vrij, suc6 met je eerste stagedag!!!

xxx liefs mij

misse doe ik je hier wel!!!