Singapore - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Inge Groenewegen - WaarBenJij.nu Singapore - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Inge Groenewegen - WaarBenJij.nu

Singapore

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

15 Oktober 2007 | Singapore, Singapore

He ezels, ezelinnen, maar natuurlijk ook iedereen die zich hier niet mee aangesproken voelt!!

Hoe gaat het met jullie allemaal?

Met mij gaat het nog steeds prima hier. Na 9 lange dagen gewerkt te hebben, op stap te zijn geweest, en veel geleerd te hebben, was het dan eindelijk zover. Sabine, Inge en ik gingen vrijdagnacht met de bus naar Singapore. Het was een erg relaxte bus, alleen helaas ijskoud. We hebben dus ook amper wat geslapen in de bus. Onderweg kregen we nog twee keer een paspoortcontrole en rond 06.30 uur kwamen we dan aan in Singapore.

Aangekomen in Singapore hebben we maar eerst even geld gepind, en daarna een bus geregeld naar Little India. Dit is de streek, waar we voor een hostel wilde gaan kijken (er was namelijk nog niet echt iets van een slaapplaats geregeld). We hadden wel contact met een hostel gehad, maar als we gearriveerd waren, moesten we eerst maar even langskomen. Wij kwamen dus aan bij het hostel rond 7.00 uur. De eigenaar kon ons nog niks beloven, en zei dat we rond 11.00 uur maar terug moesten komen, omdat hij dan meer zou weten. Dit vonden wij niet zo relaxt, dus hebben we eerst even verder in deze straat gekeken. Hier hebben we toen gelukkig nog een beschikbaar hostel gevonden. Na onze spullen hier gedumpt te hebben, zijn we met de bus naar Orchord Road gegaan. Dit is de grootste straat van Singapore met alle shoppingmalls. Hier hebben we eerst even heerlijk ontbeten bij The Coffee Bean. Daarna begon het echt superhard te regenen, dus hebben we eerst maar even een paraplu gekocht. Daarna zijn we richting de halte van de Hop-on bus gelopen. Het was wel jammer dat het nog steeds regende, maar ja. Onze eerste stop met de bus was aan het water. Hier hebben we even lekker wat gedronken. Vanuit hier zijn we richting Chinatown gelopen. Chinatown in Singapore is echt veel gezelliger dan in Kuala Lumpur. Hier hebben we natuurlijk weer even lekker geshopt. We zijn hier ook naar een Indische tempel geweest. Hier was het echt superdruk. Na het shoppen zijn we hier bij een gezellig eettentje wat gaan eten, en vervolgens zijn we de Hop-on bus weer ingestapt. Onze volgende stop was bij de Botanic Gardens. Hier hebben we even lekker wat rondgelopen. De natuur hier zag er erg mooi uit, en in het water zagen we veel vissen. Na een kleine wandeling zijn we weer op de bus gestapt en bij Orchord Road zijn we er weer uitgestapt. Hier hebben we ook nog even langs wat kraampjes en winkeltjes gelopen, en vervolgens gingen we op zoek naar een gezellig restaurantje. Uiteindelijk hier niet echt iets gevonden, dus weer met de bus terug richting Little India. Hier hebben we in een Indisch restaurant gegeten. Dit smaakte erg goed. Na het eten hebben we een lange wandeling gemaakt naar et ‘busstation’ van Singapore. We hadden namelijk nog geen buskaartje voor de terugweg. Gelukkig waren er nog genoeg kaartjes te krijgen. Na de kaartjes geregeld te hebben, zijn we weer terug gelopen naar Little India. We hebben eerst even onze spullen gedumpt in het hostel, en daarna zijn we in een ander backpackers hostel wat gaan drinken. De eigenaar van dit hostel kwam uit Australië en was erg aardig. Omdat we erg moe waren, omdat we dus een nacht hadden overgeslagen, gingen we rond 22.30 uur naar ons hostel toe. Na ons lekker opgefrist te hebben, zijn we toen lekker gaan slapen.

De volgende dag ging om 9.00 uur de wekker. HieperdePiep Hoera!! (Sabine is jarig vandaag). Vandaag gingen we naar Sentosa Island. We namen vanuit Little India, de tram naar Harbour Front. Vanaf hier hebben we de cable cars genomen naar het eiland. Dit was erg mooi. Jaja pap, nu 20 jaar later zit ik in diezelfde cable cars als jij toen!! Na 10 minuutjes kwamen we op het eiland aan. Het eiland is echt prachtig. We hebben hier eerst even lekker wat rondgelopen en daarna hebben we een treintje genomen naar het strand. Hier hebben we lekker de hele middag liggen bakken en zwemmen. Ben hier dus ook heel erg verbrand. Tussendoor nog even ergens lekker geluncht. We zijn hier ook op het zuidelijkste puntje geweest van Continental Asia. Rond 15.30 uur zijn we weer met de cable cars teruggegaan naar Singapore Island. Na even wat eten voor in de bus gehaald te hebben, zijn we weer met de tram teruggegaan naar ons hostel, om onze bagage hier op te halen. Na eindelijk een taxi gevonden te hebben, zijn we weer naar het busstation gegaan. Onze bus terug naar Kuala Lumpur vertrok om 18.00 uur. Nu ook weer twee paspoortcontroles, alleen nu ging het een stuk sneller. Rond 23.30 uur waren we weer terug in Kuala Lumpur. Omdat ons hostel dus nog gesloten was vanwege de Hari Raya, hadden Sabine en ik een ander hostel geregeld voor deze nacht, in de buurt van ons eigen hostel. Eindelijk in bed, ben ik ook zo in slaap gevallen.

Nu weer een paar daagjes werken, en dan heb ik vrijdag en zaterdag weer vrij. Dit worden denk ik 2 relaxte daagjes vol met shopping, etc.

Verder slecht nieuws: mijn telefoon is hier gestolen. Dit is gebeurd in de locker room van het hotel. Heb nu vandaag een politierapport laten maken, dus hoop dat alles nu in orde komt. Maar nu heb ik dus geen telefoonnummers meer van jullie, dus als jullie even zo vriendelijk zouden willen zijn, om jullie nummer ff naar mij te mailen, of in een berichtje te plaasten..
Alvast bedankt!!

Nou tot snel!!
KUS Inge

• 15 Oktober 2007 - 16:13

Joep:

hej ingie, wat een avonturen weer zeg, super! maar dat had je natuurlijk ook wel verdiend na 9 dagen werken! klinkt echt geweldig en ben dan ook erg benieuwd naar de foto´s! zonde van je telefoon, maar als het goed is krijg je dat toch vergoedt? dat verklaard trouwens ook dat ik je dus niet te pakken kreeg! maar ik spreek je snel!
    liefs en dikke kus, Joep

• 15 Oktober 2007 - 16:36

Mam:

een mooi verhaal en veel gedaan in die korte tijd had eigenlijk een paar daagjes langer moeten duren.
    Heb je ook nog foto's gemaakt of komen die later.Wel vervelend dat je telefoon is gestolen.En dat er geld uit je portomonee is gehaald.Groetjes mam,

• 15 Oktober 2007 - 16:52

Moniek:

Heey Inge,
    Jaja ik heb je verhaal weer gelezen :) Vervelend zeg dat je telefoon is gestolen, hopelijk komt dat allemaal goed! Maar gelukkig heb je een paar hele mooie dagen gehad in Singapore... Zo te lezen heb je daar echt ongelofelijk veel gezien, echt super!
    Werk ze nu een paar daagjes, en heel veel shopping plezier vrijdag en zaterdag ;)
    Dikke kus
    Moniek

• 15 Oktober 2007 - 17:16

Ankie:

heej meis!!
    je hebt weer heel veel meegemaakt de afgelopen tijd! echt super.. de trip naar signapore is dus goed bevallen zo te horen! wel echt kut van je telefoon ja..! damn.. maar hopen dat dat nu in orde komt! zal vast wel!!
    meid ga je snel weer een mailtje sturen met alle verhalen van hier! haha.. geniet er nog veel van daar!! werk ze en shop ze.. je doet echt niets anders daar he!! haha.. ieder verhaal heb je wel weer geshopt geshopt geshopt! :p ben benieuwd maar je allemaal mee thuis komt!! joep kan wel met een lege koffer aankomen daar zeg! ;) haha.. megje! geniet ervan.. en tot snel!!
    kus liefs ankie

• 15 Oktober 2007 - 17:48

Hey Inge:

Het wordt tijd met shoppen dat je weer eens wat schoenen bij gaat kopen anders lig je niet meer op schema .Het is nu al zo lang geleden,anders gaat het niet meer lukken die 34,5.
    Groetjes Neel,

• 15 Oktober 2007 - 18:51

Nadja:

hey meid!

wat een geweldige dingen maak je toch allemaal mee!
    heb je al een extra koffer gekocht voor al die digen die je tijdens het shoppen bent tegengekomen?

geniet er nog maar lkkr van, voor je het weet ben je weer thuis!

kus tom en nadja

• 15 Oktober 2007 - 18:54

Gerrit:

ha ing,
    gelukkig is ut wal leuk gewest daor, wat huurde ik dien telefoon gejat en teeneuro, maar die kuala lumpiaanen zien bliekbaar ok nit egt te vertrouwe haha, neh de hes dur altied wal tusse hej in zearum giet ut nog wal good joah.

P.s. mien nummer is 0615224823

• 16 Oktober 2007 - 08:04

Grad:

he inge!
    nou zeg , je hebt weer vanalles gezien zo te lezen! echt leuk om te lezen trouwens.! wel minder van je telefoon! hopelijk komt het goed!
    van het weekend weer lekker feesten dus?? groot gelijk! doen wij hier ook! hahha

mijn nr. 0623595545

tot snel weer! xxx

• 16 Oktober 2007 - 12:22

Els:

2 dagen is wel kort,maar je zult nog wel vaker een time-out hebben en dan weer een stukje paradijs kunnen gaan zien!!
    Geniet van alles en tot de volgende keer.
    Els

• 16 Oktober 2007 - 16:48

Hanneke:

Haa Inge!
    Pfff het klinkt nog steeds allemaal super zeg!
    Idd wel kut van je telefoon, t lijkt wel alsof iedereen die op reis gaat bestolen wordt tegenwoordig. maja dat mag de pret niet drukken hè ;)
    Geniet maar lekker van wat je allemaal doet, ziet en meemaakt daar!
    xxx

• 16 Oktober 2007 - 17:29

Trees:

Hai Inge,
    Wat een super leuke site. Wat een belevenis zeg! Geniet ervan.

groetjes uit Waalre

• 16 Oktober 2007 - 22:19

Truus:

Ik vind leuk dat je het zo naar je zin hebt en wat een mooie foto's!!
    Groetjes Truus

• 17 Oktober 2007 - 09:24

Familie Wijnhoven:

Ha Inge, het gaat je echt goed zeg. Mooie foto's, genieten zeg. Hier gaat alles prima, met ons allemaal. Heel veel liefs en een dikke kus uit de Hees van ons allemaal!!

• 17 Oktober 2007 - 11:25

Luuk:

hey Inge, ben een tijdje mis gelopen. Maar dit ziet er natuurlijk weer prachtig uit. Kom je daar met een beetje indonesisch verder? of doe je alles in het engels?

groetjes, Luuk

• 17 Oktober 2007 - 11:32

Opa En Oma:

Hoi Inge,
    We zien dat het goed met je gaat en dat het leuk was geweest in Singapore.
    Geniet nog van alles en tot de volgende keer.
    Liefs kus opa en oma

• 17 Oktober 2007 - 11:48

Ellen:

hey inge alles goed?
    mooi verhaal weer en toffe foto's
    ech tof allemaal
    wel echt bale van je telefoon zeg
    heb ook net een nieuwe gekocht
    nou veel plezier nog en tot gau

kus van ellen

• 17 Oktober 2007 - 15:04

Pauwie:

Heej Inge,
    Wat een belevenissen!!! Op stage ook nog alles goed? (aangezien daar nix van in het bericht stond :P)
    Wel echt shit van je telefoon...!!!
    Hoe ga je trouwens al je geshopte spullen mee naar huis krijgen... dat was bij mijn nml het lastigst... en jij shopt nog meer dan ik!!
    Veel plezier nog!!
    Dikke kus

• 17 Oktober 2007 - 21:15

Pap:

Hallo Inge wel tof om jouw in de cable cars te zien,de heringen komen bij mij weer boven drijven als ik aan mijn rondreis denk in Singapore,ik hoop dat de ervaring voor jou net zo groot is als bij mij dan zit het wel goed,ik geniet met je mee.
    Dikke Kus en Knuffel van pap

• 18 Oktober 2007 - 09:02

Anet:

Hey inge,
    Wat leuk om weer iets te lezen! Je hebt weer vanalles mee gemaakt, en volgens mij vooral veel gewinkelt, wat heerlijk!!!
    Erg balen van je telefoon! Hopelijk komt het allemaal goed. Leuk om te lezen dat je trip naar singapore geslaagd was!
    geniet er nog veel van en maak er een mooie tijd van!

Mijn nr. 0644989186 / 0774672725

xx mij

Ps. hoe is het op je stage? Verloopt het allemaal goed? Leerzaam? etc.

• 19 Oktober 2007 - 05:12

Sten:

Hoi Inge, ik ben inmiddels aangekomen... mijn eerste week zit er bijna op. Mochten jullie vrij zijn dit weekend of avonds door de week dan hoor ik het wel. Als je wilt mag je mij een mailtje sturen via krui0008@hz.nl

• 20 Oktober 2007 - 05:51

Robin:

Heee! wat cool. Ik zit in Bang Tao Bay maar alles is best dicht bij elkaar in de buurt. welke datum zijn jullie er precies? We kunnen wel een avondje stappen ofzo. Ik heb ook een scooter, dus ik kan zo langskomen.
    Ik hoor het wel.

Groetjes Robin

• 20 Oktober 2007 - 07:29

Rinie:

Wat een ervaringen.
    Wat heb jij in die korte tijd al veel beleefd.
    Je hebt ook erg mooie foto"s allemaal.
    Ik wens je nog heel veel plezier en geniet er maar van.
    Groetjes Rinie

• 21 Oktober 2007 - 20:35

Floor:

hey inge
    mijn telefoon nr. is 0614675265
    echt balen van je gsm ma ja niks aan te doen. ik hoop dat je het leuk hebt in thailand ma da komt wel goed he

doeidoei
    groetjes en x van floor

• 22 Oktober 2007 - 15:41

Neel:

Hoi Inge
    Veel plezier in Thailand als je er over een paar dagen heen gaat.
    Goede vliegreis toegewenst.
    Groetjes, Neeltje

• 24 Oktober 2007 - 20:55

Els:

Hoi Inge,
    wat weer allemaal een ervaringen daar in Singapore.
    Ook weer sjieke foto's allemaal.
    Wel vervelend van je telefoon.Groetjes Els,

• 25 Oktober 2007 - 12:04

Lies:

ha megje!

schaam schaam: ut heet ef teen daag geduurd vurdet ik rustig op de stoal tied haij um dinge beej te goan leaze! mar bin blie um te leaze det ut nog stiks moi en good gied doar! lekker ef zon kort tripje nar het pardijs! want zoe zut het der doar wal oet! heerlik! lekker bakken, zwemmen en shoppen: wat wilse nog mier!

succes wer met stage loepe: zal wal wer ef tegevalle noa zon daagjes vrij! mar wal wer lekker aant werk!

tot mails megje! xx lies

• 25 Oktober 2007 - 19:06

Mam:

Hoi Inge,
    Proficiat peettante met de geboorte van jou peetkindje Jan!
    We zijn net geweest kijken het is een mooi kindje.
    Hij moet het nu even zonder peetoom en peettante doen want Pieter zit in Rome en Inge dus in Kuala Lumpur.
    Maar alles komt goed.
    Groetjes mam en pap, Ellen en Geert
    Doei!!!!!

• 25 Oktober 2007 - 20:21

Mariet (mam Van):

Ha die Inge!!!

Ik schaam me, ik heb 3 weken niet meer op jouw site gekeken, maar....ik ben nu helemaal bij!!!
    Ik ben blij dat je het nog steeds heel goed naar je zin hebt!!!
    Je ziet er zoals altijd stralend uit!
    Wat een avonturen en dan die foto's..
    Geniet ervan meid!!
    En....nou moet ik op jouw site lezen dat je PEETTANTE bent geworden???????

PROFICIAT!!!!!

Ook proficiat aan de pap en mam van Jan!!
    Maar die zullen we morgen zelf wel ff bellen..

Trouwens...wat reageren er veel mensen op jouw berichtjes....veel vrienden dus!!
    Mag je trots op zijn!!!

Heel veel groetjes,
    Mariet

• 26 Oktober 2007 - 16:11

Gerrit:

wat is jou nummer eigelijk, of is dat utzelfde gebleven?

• 26 Oktober 2007 - 16:46

Ellen:

hey peettante
    proficiat he
    echt een schattig neefje hebben we erbij
    echt super ben er al 2 keer geweest ook een keer met mam en joep dus wij vertegenwoordigen je wel nu jij er niet bent.

groetjes x ellen

• 28 Oktober 2007 - 21:03

Floor:

he inge,
    ik vind het erg sneu voor je dat je er zo slecht aan bent, en dat op zoon mooie plaats. Ik hoop maar dat je snel wat opknapt en dat je je snel wat beter voeld. Dus beterschap
    en de groetjes van mij en van ons thuis